Hoe kan je nieuw sanitair het beste aanleggen?

Hoe kan je nieuw sanitair het beste aanleggen?

Ga je binnenkort aan de slag met jouw badkamer? Dan doe je dit waarschijnlijk omdat deze inmiddels behoorlijk verouderd is. Mogelijk kies je ervoor nieuwe tegels te vervangen, maar het zit er ook dik in dat er nieuw sanitair komt. Indien het sanitair op dezelfde plek komt, is er niet veel aan de hand. Het leidingwerk ligt er immers al. Wanneer de badkamer een nieuwe indeling krijgt, wordt het een ander verhaal. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier hoe je het beste nieuw sanitair aan kan leggen.

Zorg voor een goede voorbereiding


Het verbouwen van een badkamer is niet niks. Daarom is het allereerst zaak om te zorgen voor een goede voorbereiding. Begin altijd met het maken van een plattegrond van hoe de badkamer er straks uit moet komen te zien. Bekijk vervolgens hoe het zit met het leidingwerk. Ligt dit al op de goede plek of moet de boel nog verlegd worden? Indien je leidingen moet verleggen, kun je het beste een loodgieter inschakelen om jou te helpen.

Sluit het sanitair goed aan


Zodra het leidingwerk op de juist plek ligt, kun je beginnen met het aansluiten van het sanitair. Dit moet uiterst secuur gebeuren. Waarom? Omdat er anders een lekkage kan ontstaan. Zorg er altijd voor dat je de koppelingen juist op de leidingen aansluit. Wanneer je dit niet doet, kan er namelijk water uit de leidingen ontsnappen via de koppelingen. Controleer daarom altijd goed of je het sanitair goed hebt aangesloten alvorens je jouw badkamer afwerkt.

Laat het over aan een loodgieter


Voor het verleggen van leidingen doe je er goed aan een loodgieter in te schakelen. Hij kan je echter niet alleen maar helpen bij werkzaamheden aan het leidingwerk. Nee, want een loodgieter kan het sanitair ook aansluiten. Waarom je dit over zou laten aan een professional? Omdat je in dat geval verzekerd bent van een goede aansluiting. Je hoeft hierdoor bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage. Kortom: het is verstandig een loodgieter in te schakelen voor het aanleggen van nieuw sanitair.

Tags:


Call Now Button